Ne propustite akcijske cijene jos samo danas, a uz kod MNLY10 ostvari dodatnih 10% popusta na cjelokupni asortiman uključujući i na asortiman na sniženju.

Trikovi uz koje ćete lako odabrati idealnu frizuru za sebe

Ovo su doista mali trikovi velikih majstora!

31.05.2020

Trikovi uz koje ćete lako odabrati idealnu frizuru za sebe

Ovo su doista mali trikovi velikih majstora!

31.05.2020

Nekoć smo mogli samo ušetati kod frizera i izaći s frizurom savršeno skrojenom po našem licu. No kako se životna situacija svima naglo promijenila – prisiljeni smo naučiti se baratati škarama i kod kuće. Iako DIY (Do it yourself) opcije nisu najsretniji odabir (ipak predlažemo da stvar u ruke preuzme vaša partnerica/sestra/mama), kada se uhvatite u ogledalu i neprepoznate vlastiti odraz, vrijeme je za šišanje.

Jedan od razloga zašto frizura kod kuće nikada ne izgleda tako dobro kao u frizerskom salonu je činjenica da većina muškaraca niti ne prepoznaje svoj tip lica – pa se ošiša samo da mu kosa ne upada u oči. Međutim, laganom prilagodbom frizure, bilo da to znači ostavljanje više kose na tjemenu ili njeno temeljitije skraćivanje sa strana glave, vaše glava neće dobiti samo dugo priželjkivanu kraću i uredniju frizuru već će i naglasiti sve prednosti vašega lica, dok će mane malo sakriti.

Znate li prepoznati svoj tip glave?

Većina muškaraca spada u četiri jasno formirane kategorije: okrugla, ovalna, kvadratna ili srcolika, a ovisno o njoj odgovaraju vam različiti stilovi frizura.

Okruglo lice – treba mu visine

Okruglo lice prepoznajemo po zaobljenoj glavi, ali i obrvama te „mekoj“ odnosno nenaglašenoj čeljusti. Takvo lice ima primjerice Leonardo DiCaprio ili Kanye West, a njima – baš kao i vama – najbolje pristaju frizure koje imaju kratku stražnju stranu i strane glave, dok visinu zadržavaju na vrhu glave. Davanjem visine na vrhu glave (nakon šišanja i styling proizvodima) dati će iluziju izduženije glave, a samim time će i izbalansirati proporcije. Možete nositi i jaki undercut ili fade, a vrh kose može biti ravan, kovrčav ili voluminozno zalizan prema iza.

Isprobajte MNLY kolekciju za rast kose koja se sastoji od Šampona i Tonika, kako bi ojačali vašu kosu i zaustavili njeno ispadanje. Imajte na umu da je za dobru frizuru potrebno imati kosu :-) 

Kvadratno lice – treba ga omekšati

Brad Pitt, Tom Cruise i Arnold Schwarzenegger su neki od poznatih osoba s izraženo kvadratnim licem. Oni imaju „oštre“ rubove lica, kod obrve i čeljusti koja je nerijetko naglašena. Njima najbolje pristaju frizure koje će omekšati lice te mu dati malo zaobljenosti. Kako bi se ona postigla, kod šišanja je bitno pratiti zakrivljenost glave i napraviti slojevitost. Šiške su također dobra opcija, nose li se na stranu, kao i nešto duža kosa s razdjeljkom na stranu koja će se učvrstiti proizvodima za teksturu, umjesto klasičnim gelom.

Isprobajte MNLY crni gel za stliliziranje kose i prikrivanje sijedih, snižen 10% ukoliko kupite 4 pakiranja i iskoristite dodatni popust od 20% korištenjem koda SALE20.

Ovalno lice – treba ga naglasiti

Ovalno lice je naizgled i najpoželjnije lice jer je vrlo laskavo – što dokazuju i George Clooney te Jude Law. Ovakvo lice ima izduženost, s nešto naglašenijim područjem obrva te mekšom čeljusti i zapravo mu stoji skoro svaka frizura. Za nešto oštriji look preporučuje se ostaviti kraće strane glave, a za naglasiti čeljust dobra je vrlo kratka brada.

Srcoliko lice – treba drastični rez

Muškarci s bradom i čeljusti užom od obrva imaju srcoliko lice, baš poput Ryana Goslinga ili Ethana Hawkeja. Njima najbolje pristaju ili duge ili skroz kratke frizure; kod dugih frizura bitni su meki rezovi kako bi kosa izgledala što lepršavije jer to daje pomlađeni dojam (a za ubrzani rast kose preporučujemo MNLY TONIK ZA RAST KOSE), dok je kod kratke kose bitno napraviti efekt oštre frizure kvadratnim rubovima. Znamo da zvuči kao znanstvena fantastika – ali vaš frizer će znati o čemu pričamo!

Photo: Pinterest