Ne propustite akcijske cijene jos samo danas, a uz kod MNLY10 ostvari dodatnih 10% popusta na cjelokupni asortiman uključujući i na asortiman na sniženju.

Što su sijede vlasi i kako ih izbjeći?

Iako ih je nemoguće sasvim izbjeći, sijede možemo maksimalno prolongirati

05.06.2020

Što su sijede vlasi i kako ih izbjeći?

Iako ih je nemoguće sasvim izbjeći, sijede možemo maksimalno prolongirati

05.06.2020

Baš poput finih linija, sijede vlasi jedne su od prvih fizičkih znakova starenja – što je sasvim prirodno i očekivano, iako im se rijetko tko veseli. No jeste li znali da je moguće prolongirati sijeđenje kose ako sijede nisu genetski uvjetovane? Saznajte sve o sijedima i kako ih izbjeći u nastavku.

Kada sijedimo i što ih uzorkuje?

Prve sijede vlasi dobivamo u 30-im godinama, a pretpostavka je da će većina muškaraca do svoje 50-e godine imati 50% kose u sijedima. Sijeda vlas je vlas koja je radi prestanka produkcije melanina izgubila pigmentaciju – pa je postala bijela ili siva.

via GIPHY

Životni stil i sijede

Prehrambene navike i hormoni mogu utjecati na promjenu boje kose, kao i količina stresa pod kojim se nalazimo na dnevnoj bazi – no najveću predispoziciju za preuranjeno ili ubrzano sijeđenje dobivamo genetski; ako su vam roditelji posijedili mladi, velika je vjerojatnost da ćete i vi.

Kako se kosa sastoji od proteina keratina, koji je iznimno bitan za zdravu i čvrstu kosu, preporučuje se jesti hranu bogatu proteinima za što zdravije vlasi. Primjerice, jaja ili ribu. U tijelu nerijetko može nedostajati i željeza, kalcija, cinka, vitamina D, B6 i B12, čiji manjak može uzrokovati preuranjeno sijeđenje. Ako ih ne primate dovoljno iz hrane, uz savjetovanje s liječnikom, preporučuje se piti suplemente.

via GIPHY

Preporučuje se jesti uravnoteženo, bogato voćem i povrćem, redovito vježbati, kao i prati kosu nekoliko puta tjedno uz obveznu masažu vlasišta; osim što prokrvljuje vlasište i tako dovodi i do ubrzanog rasta kose, masažom uklanjamo i nataloženu prljavštinu na vlasištu te dopuštamo nutrijentima iz proizvoda bolju i bržu apsorpciju. Za brže uklanjanje postojećih sijedih i vraćanje prirodnog pigmenta kosi preporučujemo MNLY ANTI-GREY liniju proizvoda – već u tri mjeseca vidjet ćete znatnu razliku!