Ne propustite akcijske cijene jos samo danas, a uz kod MNLY10 ostvari dodatnih 10% popusta na cjelokupni asortiman uključujući i na asortiman na sniženju.

Savjeti za njegu i stiliziranje kose koja se prorjeđuje

Ako ste među 35 milijuna muškaraca koji godišnje primijete neki oblik prorjeđivanja tj. gubljenja kose – ovo je pravi članak za Vas.

22.01.2021

Savjeti za njegu i stiliziranje kose koja se prorjeđuje

Ako ste među 35 milijuna muškaraca koji godišnje primijete neki oblik prorjeđivanja tj. gubljenja kose – ovo je pravi članak za Vas.

22.01.2021

Nije bauk, a ni nepoznanica, da veliki dio muškaraca ulaskom u 30-e počne polagano gubiti kosu. Opadanje kose je čest problem koji nije lako u potpunosti zaustaviti, ali zato se sigurno može usporiti, odnosno učiniti manje primjetnim.

Raznolika i uravnotežena prehrana igra veliku ulogu u poboljšanju rasta kose i općenitog stanja organizma. Zdravom rastu kose i obnovi vlasišta pridonose vitamini, željezo, cink, proteini, esencijalne masne kiseline te druge hranjive tvari. Kuhinja je uistinu početna stanica za bilo koji boljitak našeg tijela, zdravlja i izgleda.

Neizbježan korak u borbi protiv gubitka kose je i primjena specijaliziranih proizvoda za njegu kose, koji djeluju na jačanje folikula vlasi i poticanje mikrocirkulacije kako bi se stimulirao rast kose. Idealno rješenje za to možete pronaći upravo u MNLY HAIR GROWTH kolekciji, s posebno osmišljenim kombinacijama proizvoda za dugoročne rezultate.

Isprobajte MNLY kolekciju za rast kose koja se sastoji od Šampona i Tonika, kako bi ojačali vašu kosu i zaustavili njeno ispadanje. Imajte na umu da je za dobru frizuru potrebno imati kosu :-)

Uz pravilnu prehranu i njegu, potrebno je poznavati i neke trikove stiliziranja kose kako bi njeno prorjeđivanje bilo što manje vidljivo. Pronađite nekoliko korisnih i lako primjenjivih savjeta u nastavku.

Stiliziranje kose koja se prorjeđuje

1. Pravilno ošišajte kosu

Pravilnim šišanjem kosa se može doimati gušćom, a pravi stručnjak za kosu će znati prilagoditi Vašu frizuru kako bi se vizualno prikrili prorijeđeni dijelovi. Također, preporučuju se kraće duljine kose pošto duža kosa može stvoriti osjećaj težine koji kosu povlači prema dolje, smanjujući time njen volumen i naglašavajući prorjeđivanje kose na samom tjemenu.

2. Ne skrivajte problem

Muškarci često pribjegavaju metodama sakrivanja problematičnih zona poput pomicanja šiški na lijevu ili desnu stranu, čime zapravo samo pogoršavaju izgled svoje kose. Ljudi će zasigurno prije primijetiti Vašu neobičnu frizuru nego prve znakove prorjeđivanja – zato spustite taj češalj!

3. Odredite svoj tip kose

Možda se Vaša kosa ubrzano masti, ali to ne mora nužno značiti da imate masni tip kose. Uzrok tome može biti i neuravnoteženo vlasište, što dovodi do prekomjernog lučenja masnoće. U tom slučaju Vam je zapravo potreban šampon za suho vlasište, a ne šampon protiv prhuti! Korištenjem krivog šampona možete dodatno pogoršati stanje vlasišta i kose. Odaberite proizvode na temelju stvarnih potreba i tipa Vaše kose, a najlakši način za saznati vlastiti tip kose je direktno upitati svog frizera.

4. Redovito i pravilno pranje kose

Redovitim, ali ne prečestim pranjem kose uklanjate masnoću, znoj i nečistoće s folikula vlasi. Važno je održavati pravilnu njegu folikula i samog tjemena kako biste izbjegli dodatnu iritaciju i ubrzali rast kose. Pritom je važno izabrati učinkoviti šampon koji istodobno čisti i njeguje, ali i potiče rast kose, a nenadmašan u toj zadaći je upravo MNLY HAIR GROWTH šampon.

5. Budite otvoreni za sve mogućnosti

Ako i dalje, unatoč primijenjenim naporima, primjećujete prorjeđivanje kose, ne odustajte! Preispitajte svoju rutinu njege kose i pravilnu primjenu proizvoda jer rezultati često izostaju upravo zbog neredovitog korištenja i neslijeđenja danih uputa u potpunosti. Za vidljive rezultate potrebno je proizvode koristiti minimalno 6 mjeseci. Rast i gubitak kose je područje koje se u današnje vrijeme intenzivno istražuje i stalno se postižu novi pomaci, tako da nikako ne posustajte pri prvom pokušaju i, uz malo truda, moći ćete pronaći rješenje koje će Vam pružiti željene rezultate. Pravilna i učinkovita njega vlasišta i kose je uistinu neizbježan korak prema tom cilju, a svoj put možete započeti upravo s MNLY HAIR GROWTH DUO PAKETOM.