Ne propustite akcijske cijene jos samo danas, a uz kod MNLY10 ostvari dodatnih 10% popusta na cjelokupni asortiman uključujući i na asortiman na sniženju.

Kućne biljke koje sigurno nećete ubiti

Ništa ne oplemenjuje prostor poput biljaka, no one zahtjevaju i nešto pažnje. Želite li „zelenog“ ljubimca, a nemate baš zelene prste? Možda imamo riješenje za vas

16.09.2020

Kućne biljke koje sigurno nećete ubiti

Ništa ne oplemenjuje prostor poput biljaka, no one zahtjevaju i nešto pažnje. Želite li „zelenog“ ljubimca, a nemate baš zelene prste? Možda imamo riješenje za vas

16.09.2020

Muškarac ste i svaku biljku koju kupite unaprijed je osuđena na vrlo kratki životni vijek? Samac ste i želite zadiviti potencijalnu djevojku s time kako je život u vašem stanu moguć? Vrijeme je da se organizirate i – kupite biljke koje ćete zaista teško ubiti.

Zašto uopće kupiti biljke? Razlozi su brojni; biljke su odlična dekoracija vašem domu jer pridodaju opuštenom ugođaju i lijepi su dodatak boje i života, pročišćuju zrak, smanjuju stres, a lijepi su i za poslikati i pohvaliti se.

No problem kod većine biljaka jest što brzo venu, zbog manjka sunca, vaše pažnje ili time što naprosto određene biljke ne traju dugo zatvorene u kući. Bilo da ste početnik ili iskusni sa biljkama, ali želite jednostavnije vrste koje su lakše za održavanje, a lijepo izgledaju, onda nastavite čitati!

Filodendron

Sobna je biljka koja ima tamnije zelene listove s bijelim mrljicama te dobro tolerira uvjete s malo svijetlosti (iako naravno bolje raste s većom količinom svijetlosti). Može se uzgajati u vodi i kasnije presaditi u teglu.

Zlatni puzavac

Biljka slična filodendronu, no ima sjajnije i svijetlije zelene listove koji također imaju bijele mrljice. Neće se osušiti s manjkom svijetla te izrazito brzo raste i može doseći do dva metra visine.

Sukulenti

Dolaze u mnogim oblicima i veličinama što znači da će te sigurno pronaći jedan ili više za vas. Potrebno ih je držati na prozoru jer zahtjevaju veću količinu svijetlosti. Zadržavaju vodu u listovima, stabljici i korijenu čime se ne trabaju često zalijevati.

Sanseverija

Osim svog odličnog izgleda, biljka je koja zahtjeva najmanju količinu brige. Poznata i kao svekrvin jezik, ima tamnozelene prošarane listove koji mogu izrasti do 100 cm te izvrsno pročišćava zrak, što je čini savršenom biljkom za život u gradu.

Zmajevac

Biljka je koja je prilagođena životu u zatvorenom prostoru te je zato i najčešća biljka u stanovima i kućama. Zmajevcu ne odgovara velika količina sunca, što znači da bi se trebao postaviti u neki kut koji nema mnogo svijetlosti te poput sanseverije, biljka odlično pročišćava zrak.

Drvo žada

Popularna je biljka koja je porodicom iz Južne Afrike. Mala je biljka, malih zelenih listova koji zadržavaju vodu te nije potrebno često zalijevati (samo kada se osjeti suhoća zemlje u kojoj se nalazi). Postavite na prozor kako biste vi uživali u lijepim zelenim listovima, ali i biljka u suncu.

Ukrasna šparoga

Izgledom je vrlo bujna i „divlja“ biljka koja može preživjei u uvjetima sa više ili manje sunca. Jedino što je važno jest da dobije vode kada se osjeti suhoća zemlje i to je sve!

Zeleni ljiljan

Brzo je rastuća i bujna biljka, svijetlozelenih dugačkih listova. Postavite je u bilo koji kut sobe koji ima dobro osvjetljenje te tjedno zalijte i imat ćete prijatelja koji će vam uljepšavati prostor još godinama.