Ne propustite akcijske cijene jos samo danas, a uz kod MNLY10 ostvari dodatnih 10% popusta na cjelokupni asortiman uključujući i na asortiman na sniženju.

7 mitova o muško – ženskim odnosima

Ne kaže se bezveze kako su žene s Venere, a muškarci s Marsa!

06.08.2020

7 mitova o muško – ženskim odnosima

Ne kaže se bezveze kako su žene s Venere, a muškarci s Marsa!

06.08.2020

Pojam veze mnogo se proširio i promijenio kroz godine. Od starih vremena kada žene nisu imale pravo glasa u vezi te se hodalo zbog braka ili imovinskih dobitaka do danas kada postoje pojmovi poput online veze, veze na daljinu, prijatelja s povlasticama i još mnoštvo drugih.

No, kroz vrijeme osim novih pojmova veza, stvorio se i niz mitova o tipičnom ponašanju muškaraca i žena u vezi te da je krivac tih različitosti zapravo biološka različitost oba spola. Međutim, nije sve toliko crno i bijelo. Zato vam donosimo listu mitova u koje ste možda i vi sami uvjereni!

Žene su romantičnije od muškaraca

Kako bi se dokazao ovaj mit provelo se više anketa u kojima su ispitanici morali potvrditi ili opovrgnuti tezu poput “ ako volim jednu osobu, sve prepreke ću proći za nju”. Možda nekima na iznenađenje, no muškarci su se pokazali kao vise romantičnima i sklonim na “ ljubav na prvi pogled”.

Fizički izgled važniji je muškarcima od ženama

Anketom se ispitivalo “Što vas privlači kod partnera?” te je češći odgovor kod muškaraca bio izgled, dok je kod žena prevladala osobnost. Međutim, kada su ispitanici bili postavljeni u scenarij spoja na slijepo, žene su više odabirale osobu koja im je privlačnija od one koja im odgovara po osobnosti. Tako da se može zaključiti da je fizički izgled važan i muškarcima i ženama.

Žene se zaljubljuju brže od muškaraca

Prema studijima jedne online dating stranice, Match.com, 54% muškaraca zaljubilo se na prvi pogled dok se isto dogodilo i sa ženama samo u manjem postotku, od 41%.

Žene čekaju da muškarci naprave prvi korak

Online anketa časopisa Glamour otkrila je kako 63% žena prve izgovore riječ „volim te“, dok isto učini 37% muškaraca.

Muškarci češće varaju u vezi

Danas vlada jednakost spolova i žene više nisu samo kući i spremaju dok muški „švrljaju“, tako da potreba za uzbuđenjem i avanturom je prisutna kod oba spola. Jedan od najčešćih razloga prevare kod žena su to što imaju osjećaj da ne dobivaju dovoljno podrške, vremena ili pažnje te pronalaze to u drugim muškarcima.

Muškarci se boje obveza

Koautorica studija o samcima - Helena Fischer se ne slaže s tim mitom; „Muškarci žele predstaviti svoju partnericu prijateljima i obitelji prije nego što to žene žele, više vole javno iskazivati ljubav i žele zajednički život prije žena. Postoji biološki razlog za to jer kako žene mogu zatrudnjeti, muškarci su se prilagodili tako da se brze zaljube i potrude brže osvojiti ženu (prije nego što to stigne drugi muškarac).

Muškarci lažu o seksu

Muškarci navodno razmišljaju o seksu svakih 7 sekundi - no ako bi osoba razmišljala o seksu svakih 7 sekundi, to bi značilo da više od 8000 puta u danu potroši vremena razmišljajući o seksu. Istina je zapravo da mladi muškarci razmišljaju o seksu malo više te zapravo u istraživanju iz 2011. godine, pokazalo se da muškarcima između 18-25 godina – misli skrenu na seks oko 19 puta dnevno… što je i dalje mnogo manje od 8000 puta! A tu su onda sporne teme i poput veličine penisa, sposobnosti seksualnog performansa i broja zadovoljenih žena...